Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

5 tipp a tökéletes ajándékhoz – bakelit óra és mások

A tökéletes ajándék megtalálása alkalomtól függően borzalmasan nehéz és nemcsak a karácsonyi készülődésre tudja rányomni a bélyegét. Érdemes figyelni néhány dologra, hogy minél valószínűbb legyen, hogy mi is a tökéletes ajándékot adjuk barátainknak és szeretteinknek.

 

1. Tegyük eseménnyé az ajándék átadását.

Ne csak a csomagolással legyünk kreatívak! Ahelyett, hogy hagyományos csomagolópapírban adnánk át az ajándékot, gondoljunk az ajándékozásra eseményként. Rejtsük el az ajándékot, és a kibontás előtt legyen feladat az is, hogy a megajándékozott megtalálja az ajándékunkat. Vagy például ahelyett, hogy csak szimplán átadnánk az ajándékutalványt, rejtsünk el egy titkos üzenetet egy könyvben, ami tartalmazza az ajándékkártya kódját. Nem szabad alábecsülni az ajándékok kicsomagolásával járó mókát.

 

2. Adjunk élményt

Koncert belépő, élményvezetés, masszázs vagy lézerharc. Csak néhány a jelenleg legnépszerűbb élményekről, amiket ajándékként szoktak adni.

 

3. Készítsünk listát

Szánjuk időt arra, hogy átgondoljuk mit szeret csinálni a megajándékozandó személy. Ha ezzel készen vagyunk találjunk ki valamit a listán szereplő összes elemhez, legyen az kicsi vagy nagy. Nem kell sok ajándékot adni, hiszen már azzal nagy örömet okozhat, ha látszik, hogy az ajándék választása jól átgondolt volt. Kávé mániásoknak például szép ajándék lehet egy egyedi bögre, amit mi terveztünk, a bögre nyomtatás sem olyan ördögtől való feladat, mint amilyennek elsőre tűnhet.

 

4. Nosztalgiázzunk

Legyen szó kedvesünk régi kedvenc könyvéről vagy a barátunk régi hobbijáról, semmi nem mutatja jobban, hogy valakit jól ismerünk, mint az, ha a múltból felidéző kedves emléket célzunk meg az ajándékunkkal.

 

5. Saját készítésű apróságok

Gyakran előfordul, hogy olyan személynek keresünk ajándékot, aki valójában leginkább a nagyon egyedi és kézműves ajándékoknak örül. Természetesen az ilyen ajándékokból is sokfélét tudunk kitalálni, a sütés szerelmeseinek például kedveskedhetünk receptekkel és hozzá elkészíthetünk egy mutatós üveg a hozzávalókból. Vagy a zene imádóinak újrahasznosíthatjuk a régi, már nem működő lemezeket. A bakelit óra egy szuper felhasználási módja lehet a lemezeknek. Egy bakelit óra igazi vintage hangulatot kölcsönöz a lakásba. Egy bakelit óra nemcsak boltból szerezhető be, de otthon is nekiállhatunk barkácsolni egyet, ha elég ügyesek vagyunk, akkor különböző formákat is létre tudunk hozni belőle. Természetesen a fentieken túl szinte mindent elő tudunk mi is állítani, kedves ajándékok lehetnek még a fényképes ékszertartók vagy a gravírozott poharak, étkészletek.

Keresés